Kundvagnen är tom
Boktips från Affarsplan.com"Stå på dig - annars gör någon annan det"

Läs mer!

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Tips om hur du får tillbaka en förlorad kund


Sveriges populäraste tipsbrev för företagare
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)


Alla företag blir av med kunder då och då. Man kanske klantar sig med något eller så missuppfattar man varandra - eller så händer något som får allt att förändras. Shit happens!

Inget konstigt - inget sensationellt.

Det sensationella är att så få gör något konkret för att få tillbaka de förlorade kunderna. Därför ska du idag få sex smarta tips om hur du får tillbaka en förlorad kund.


Hur du får tillbaka förlorade kunder

1. Ge kunden lite tid om han/hon var sur på dig. Låt dem tänka över problemet. Det ger också dig tid att tänka över vad du kan göra för att få kunden tillbaka. Kundproblem är ofta som kärleksproblem (ja faktiskt) och tiden i sig själv gör mycket för att läka såren utan att du behöver göra så mycket. Alla kan behöva tid att kyla ner sig lite.

2. Släpp den larviga stoltheten. Ja, det kanske var kunden som hade fel - och jag tror faktiskt att han/hon vet det själv, men vi låtsas inte om det. En kund har rätt att klanta till det för oss ibland. Det ingår i företagsspelet.

3. Förstör inte den vanliga kommunikationen. Håll kvar kunden på din utskickslista och stanna kvar på deras.

4. Gör det lätt - superlätt för kunden att komma tillbaka. Om de ringer - visa att du är glad över det. Om du träffar dem - visa att du gillar dem. Släpp det som har varit och gå vidare.

5. Försök få med den avhoppade kunden i något gemensamt projekt eller skicka en kund till dem. Tipsa dem om något som kan vara värdefullt för dem. Treva efter att öppna linorna mellan er igen. Ibland kan det vara bra att vara en person som inte ens låtsas om DET DÄR SOM HÄNDE (och särskilt om det var kundens fel). Om det var ditt fel så tar du fram en plan som gör det omöjligt att hända igen. Vilket proffs du är!

6. Säg tack. En grej som aldrig upphör att förvåna mig är hur dåliga företag är på att tacka kunderna för att de kommer med sina pengar. Tänk dig själv när du blir kund till någon - hur ofta får du höra att de tycker att det ska bli kul att jobba med dig och ditt projekt? Tänk om du fick höra det - vad kul det skulle vara.

Enkelt, prestigelöst och vackert :-)

Sveriges snabbaste sätt att skaffa kunder

345 smarta sätt att hitta nya kunder

"När jag med förtjusning läste din härligt kaxiga garanti om att jag kunde få tillbaka pengarna om jag inte fick ut väldig mycket av "345 ..." så fick jag sådan lust att kontra med en liknande garanti från mig som kund: Eftersom jag tycker att boken är bättre än du förespeglar skulle jag vilja betala den en gång till. Men när jag gick in på er hemsida hittade jag inte någon sådan "knapp" så här sitter jag med min obesvarade kärlek och oöppnade plånbok. :-)
Bengt Gustavsson, KRESAM AB & BolagsBolaget AB

"Vilken investering! Man läser boken på tre timmar och får värden som i en ettårskurs på Handelshögskolan (minus det tråkiga på handels)"
Janne Pettersson, Malmö

"Märkligt men varje gång jag får en ny bok av dig startar genast en fantastisk process. Jag kastar mig omgående över innehållsförteckningen, plockar ut de kapitel som intresserar mig mest och detaljstuderar dem.Sedan går hjärnan igång på högvarv och inspirationen flödar. Till och med på natten så att jag vaknar med nya idéer och måste stiga upp och skriva ner dem på papper. Så här håller det på i en dryg vecka, då och då med återblickar i boken. Till slut har jag skapat ett helt nytt koncept som vi nu börjat använda oss av för att hitta nya kunder. Det har redan börjat fungera alldeles utmärkt. Framöver kommer jag att använda boken ”345 smarta sätt att hitta NYA KUNDER”som en uppslagsbok. Precis som jag gör med dina tidigare böcker."
Johan Sternberg, LUXOR FINANS

"Älskade denna bok. Bör läsas flera gånger. Bara man har i åtanke att tänka "hur kan jag använda detta i min verksamhet" för varje tips."
Oskar Bentfors, Fruktkorgsexpressen Fruity AB

"Skitbra – en guldgruva för mig, har hjälpt upp mitt självförtroende, fått mig att vakna till och ta mig upp ur desperationens dy."
Mårten Smith, Mårtens Nätverk

"Har fått i present och hjälpt mig med att vara tydligare och inrikta mig på vad kunden har för problem. Här får du hjälp! Ändrar hemsidan lite men ofta. Har lyckats komma högt på sökmotorerna. Skriva om kundens problem och att vi kan hjälpa dem. Att hålla kontakt med befintliga kunder. För att kunden ska ge mig sina pengar måste jag avhjälpa deras problem. Många andra tips."
Anders Sköldebrand, Ren luft kontroll

”Boken har hjälpt otroligt mycket! Boken förtjänar betyget 10 (av 5 möjliga)!”
Sofia Granlund, Sätra Brunn Spa och Konferens

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen


Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?
Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till den här sajten i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart, men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss). Skicka också ett mail till stefan@redaktionen.se så vi vet


Artikeln är skyddad med Google authorshipVill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smarta tips för företagare här:

Prenumerera på gratis tips som tar dig framåt som företagare
Du får konkreta tips och påminnelser om:
 • Hur du driver ditt företag lönsammare
 • Hur du spar tid och pengar
 • Hur du tjänar mer pengar
 • Hur du får fler kunder
 • Hur du jobbar effektivare och hinner mer

 • Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

  EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket från Bokförlaget Redaktionen med böcker för smarta företagare.


  Läs gärna vad brevet innehåller

  Fyll i din e-postadress i rutan:
  Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.

    Affarsplan.com är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
  stefan@affarsplan.com | Sitemap