Kundvagnen är tom
Boktips från Affarsplan.com"Handbok för innesäljare"

Läs mer!

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Tips om att sälja på en mässa


Sveriges populäraste tipsbrev för dig som vill sälja mer, mycket mer

Oj, vad trevligt det var på mässan, men sedan hände inget. Varför?

Affärsmöten, vare sig de kallas mässor, nätverksmöten eller events kan få vem som helst att klia sig i huvudet efteråt. Varför blev det inte riktigt så bra som jag hoppades? Varför fick jag inte in så många namn som jag drömde om?

Och här kommer de hårda orden: Det beror antagligen på dina förberedelser. Idag ska vi prata just om dem. Så hur gör du för att få ut något bra av de här situationerna?


Här är några snabba förslag till att bli effektivare på mässan:

1. Bestäm dig för dina avsikter. Varför ska du vara med/gå dit? Går du dit för att lära dig något, bygga relationer, sälja eller bara för att komma bort från kontoret? Avsikter brukar som du vet fungera bäst en i taget eftersom de skickar dig i rätt riktning.

2. Passar händelsen dina avsikter? Det är inte så lyckat att gå på fest och tänka ”sälj” och inte så lyckat att gå på en mässa och tänka ”fest”. Ändra avsikter efter vilken typ av event det handlar om. Jag vet, det låter stelt och tråkigt att gå iväg som en robot, men ärligt talat, det är ju ditt jobb vi pratar om här, inte julfest med släkten.

3. Vad behöver ditt företag bäst? Är det nya kontakter, en ny lista på leads eller vad är det? Oavsett vad det är, se till att du har tänkt ut hur du ska få fram det på ett snyggt sätt. Fundera över vad du vill ha - på kort, lång och kanske till och med medelång sikt för att avgöra vad det är ditt företag behöver ha ut av just det du ska vara med på.

4. Det sägs ju att det behövs tre kontakter innan folk har en plats för dig i sina hjärnor. Det spelar ingen roll om det är tre ”öga mot öga”, tre annonser, eller tre telefonsamtal. Tre är siffran vi fått lära oss. Det är därför du har en inövad hisspresentation – en trettiosekunders intresseväckare – som du kan lägga fram.
Det är därför du skakar hand med människor och diskuterar med dem. Det är därför du har ett skrivet material med dig som du kan dela ut om det passar. Den här trekontaktsregeln är en bra regel att ha med sig för att göra dig medveten om vad som antagligen krävs, mer än att ha den som en definitiv sanning.

5. Se till att du har något som dina konkurrenter inte har - och ha det med dig. Lämna ödmjukheten hemma. Se till så att du kan förklara skillnaderna och fördelarna på mindre än två minuter

Bra va

Sveriges snabbaste sätt att skaffa kunder

345 smarta sätt att hitta nya kunder

"När jag med förtjusning läste din härligt kaxiga garanti om att jag kunde få tillbaka pengarna om jag inte fick ut väldig mycket av "345 ..." så fick jag sådan lust att kontra med en liknande garanti från mig som kund: Eftersom jag tycker att boken är bättre än du förespeglar skulle jag vilja betala den en gång till. Men när jag gick in på er hemsida hittade jag inte någon sådan "knapp" så här sitter jag med min obesvarade kärlek och oöppnade plånbok. :-)
Bengt Gustavsson, KRESAM AB & BolagsBolaget AB

"Vilken investering! Man läser boken på tre timmar och får värden som i en ettårskurs på Handelshögskolan (minus det tråkiga på handels)"
Janne Pettersson, Malmö

"Märkligt men varje gång jag får en ny bok av dig startar genast en fantastisk process. Jag kastar mig omgående över innehållsförteckningen, plockar ut de kapitel som intresserar mig mest och detaljstuderar dem.Sedan går hjärnan igång på högvarv och inspirationen flödar. Till och med på natten så att jag vaknar med nya idéer och måste stiga upp och skriva ner dem på papper. Så här håller det på i en dryg vecka, då och då med återblickar i boken. Till slut har jag skapat ett helt nytt koncept som vi nu börjat använda oss av för att hitta nya kunder. Det har redan börjat fungera alldeles utmärkt. Framöver kommer jag att använda boken ”345 smarta sätt att hitta NYA KUNDER”som en uppslagsbok. Precis som jag gör med dina tidigare böcker."
Johan Sternberg, LUXOR FINANS

"Älskade denna bok. Bör läsas flera gånger. Bara man har i åtanke att tänka "hur kan jag använda detta i min verksamhet" för varje tips."
Oskar Bentfors, Fruktkorgsexpressen Fruity AB

"Skitbra – en guldgruva för mig, har hjälpt upp mitt självförtroende, fått mig att vakna till och ta mig upp ur desperationens dy."
Mårten Smith, Mårtens Nätverk

"Har fått i present och hjälpt mig med att vara tydligare och inrikta mig på vad kunden har för problem. Här får du hjälp! Ändrar hemsidan lite men ofta. Har lyckats komma högt på sökmotorerna. Skriva om kundens problem och att vi kan hjälpa dem. Att hålla kontakt med befintliga kunder. För att kunden ska ge mig sina pengar måste jag avhjälpa deras problem. Många andra tips."
Anders Sköldebrand, Ren luft kontroll

”Boken har hjälpt otroligt mycket! Boken förtjänar betyget 10 (av 5 möjliga)!”
Sofia Granlund, Sätra Brunn Spa och Konferens

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen


Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?
Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till den här sajten i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart, men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss). Skicka också ett mail till stefan@redaktionen.se så vi vet


Artikeln är skyddad med Google authorship


Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Säljtipset här:

Gratis råd för dig som är säljare
Här får du snabba och kloka säljtips som ger dig kraft och mod att sälja mer varje dag.
Du kan förvänta dig snabba tips och de enklaste lösningarna för att få ett bra resultat.

Stjärnsäljaren har funnits sedan 2004 och har 14 000 vassa säljare som prenumeranter idag.

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bra böcker för säljare från Bokförlaget Redaktionen.

Läs ett brev och se om det passar dig.

Fyll i din e-postadress i rutan:
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.

  Affarsplan.com är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
stefan@affarsplan.com | Sitemap