Kundvagnen är tom
Boktips från Affarsplan.com"Försäljning för motvilliga (e-bok)"

Läs mer!

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Tips om att ta risker


Tipsbrevet för hungriga tjänsteföretagare som vill komma ett steg till
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)


Tar du några risker i ditt jobb?

Då menar jag inte att klättra på rangliga stegar, köra för fort eller lipa åt storvuxna, tatuerade 23-åriga män med gulsvarta halsdukar. Jag menar personliga risker. Som kan påverka hur en kund eller kollega ser på dig. Som i värsta fall kan få en kund eller kollega att tycka mindre om dig, men som i bästa fall kan knyta er samman på ett mer personligt sätt.

Jag tror på att ta risker. Att skriva den här artikeln är en risk. Du kanske tycker att det jag säger är nonsens, att jag är har tagit på mig en roll som jag inte har kapacitet att fylla. Det är en risk och ärligt talat får jag alltid en del skäll för det jag gör, ofta befogat och smart.

Men jag har bestämt mig för att du är som en vän till mig när jag skriver här. En som jag kan säga sådana här saker till. Hur är det med dig? Vågar du sticka ut, släppa kontorsfejset och riskera en snyting ibland? Att riskera saker gör att man håller sig alert och levande och alla jag känner som alltid ligger där framme är också samma personer som alltid får saker att hända.


Kolla här vilka risker jag menar:

1. Du kan riskera att närma dig en sur kund med ett leende istället för att hoppas att någon annan gör det.
2. Du kan strunta i retur/garanti-principerna för att göra en kund riktigt nöjd
3. Du kan skämta om något även om du inte riktigt vet hur det kommer att tas emot
4. Du kan ställa en personlig fråga till någon
5. Du kan ta ett beslut som du inte har rätt till att ta för att göra en kund nöjd
6. Du kan föreslå ett kompletterande köp till en kund
7. Du kan säga något snällt till någon och strunta i hur det uppfattas även om personen är av motsatt kön
8. Du kan säga "varför inte tvärtom" och gå en annan väg än den första tänkbara.
9. Du kan riskera en skopa ovett för att säga vad du verkligen tycker för en gångs skull
10. Du kan jobba varje dag för att leta efter chanser att vara personlig, att inte leka företag, chef eller marknadsförare och istället (nu är det nära flum men ta det för vad det är) vara dig själv.
11. Du kan ge dina anställda befogenheter att ta egna ekonomiska beslut och se vad som händer.
12. Du kan ägna en hel dag åt att få alla runt dig att känna sig som vinnare och se vad som händer.
13. Du kan ge spontana rabatter åt folk bara för att se hur förvånade de blir.
14. Du kan slänga med något extra i köpet fast kunden redan betalat - bara för att få njuta av förvånade blickar.

Nej, inget av det här tar bort professionaliteten och det faktum att det företag man driver eller jobbar inom bara kan leva vidare om kunderna är nöjda. Och jag menar bestämt att om du tar risker och har det roligare på jobbet så kommer du också att ta hand om tiden bättre. Visst, du kan sortera saker på skrivbordet och ha ordning och reda – det är bra – men om du inte försöker göra ditt jobb kul och spännande, då börjar du skjuta upp saker, strunta i uppgifter och slösar med tiden på andra sätt. Ju närmare feststämning du kan skapa varje dag, desto mer kommer du att hinna göra.

Eller vad tror du?

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Har du sett Jumanjii Stefan? Några barn hittar ett spel som har ett eget liv. När de går nära spelet hör de en trumma inne i spelet. Så är din nya bok. Jag öppnade den och läste. Och skrattade och grät. Hjärtat slår fortare när jag läser. Nu ligger den på mitt nattduksbord och jag hör hur den trummar. Jag har aldrig läst något så fantastiskt i hela mitt liv. Jag vet inte vad jag ska säga."
Elin Eriksson, Malmö

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen


Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?
Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till den här sajten i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart, men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss). Skicka också ett mail till stefan@redaktionen.se så vi vet


Artikeln är skyddad med Google authorship


Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Tjänstetipset här:
  Affarsplan.com är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
stefan@affarsplan.com | Sitemap